Industrieel wonen met gezamenlijke binnentuin

BinnenDok ligt in het centrum van NDSM in Amsterdam Noord, aan de NDSM-straat. Hier woon je op loopafstand van de veerpont, de gezellige horeca en de jachthaven. BinnenDok bestaat uit meerdere moderne, industriële gebouwen die allemaal anders vormgegeven zijn. In dit plan komen luxe twee-, drie- en vierkamerappartementen met privé buitenruimten. Ben jij al klaar voor de werf?

BinnenDok gaat vrijdag 18 december 2020 in verkoop. De eerste bewoners nemen in 2023 hun intrek. Heb je interesse in een van de appartementen in BinnenDok in Amsterdam Noord? Schrijf je in, dan houden we je als eerste op de hoogte van de verkoopprocedure.

Start verkoop
vrijdag 18 december 2020

Start bouw 
Februari/maart 2021

Oplevering
Eind 2022 / begin 2023

Woningen
luxe 2-, 3- en 4-kamerappartementen

In BinnenDok vind je een divers aanbod koopappartementen met woonoppervlakten tussen 46 m² en 80 m². Je kunt kiezen uit een woning met één, twee of drie slaapkamers. De grotere appartementen hebben zelfs een tweede balkon. De schitterende collectieve daktuin op de 7e verdieping, waar je als bewoner gebruik van kunt maken, voegt extra kwaliteit toe aan het gebouw. Je kunt in BinnenDok kiezen tussen een Compact of Large appartement.

COMPACT

Wil je de stap maken naar eigen woonruimte of zoek je een compact en knus appartement in Amsterdam? Dan is een Compact type wellicht iets voor jou. Bij de Compact woningtypes heb je een woonkamer met open keuken en een aparte slaapkamer. Het zijn appartementen van 46 tot 64 m². Er is voldoende ruimte om ook een thuiswerkplek te creëren. Houd je van kokkerellen dan is de keuken jouw domein. In de inpandige berging is plaats voor je wasmachine en droger en een ruimte waar je extra spullen kwijt kunt. 

In totaal zijn er 10 woningtypes Compact. Hieronder vind je voorbeeldplattegronden van type A1 en type E1. 

De koopsommen voor de Compact appartementen zijn vanaf € 315.000 – € 462.500 v.o.n. inclusief afkoop eeuwigdurende erfpacht.

 

Large

Heb je behoefte aan meer leefruimte met twee of drie slaapkamers? Of kies je voor een aparte werkkamer of een walk-in closet. Large appartementen zijn appartementen van 68 en 80 m². Bij Large woningtypes heb je een grote woonkamer met open keuken en prachtige uitzichten over het IJ en de stad. De inpandige berging is de plek voor de wasmachine en droger. Een aantal woningtypen heeft zelfs een extra inpandige berging. Kom je thuis dan geniet je op een van de balkons van een drankje en het weidse uitzicht. 

In totaal zijn er 4 woningtypes Large. Hieronder vind je voorbeeldplattegronden van type G1 en F2. 

De koopsommen voor de Large appartementen zijn vanaf €490.000 – € 615.000 v.o.n. inclusief afkoop eeuwigdurende erfpacht.

Voorbeeld plattegronden COMPACT

Voorbeeld plattegronden LARGE

Wonen in binnendok

In BinnenDok komen ook kantoorruimten, commerciële ruimten  en parkeergelegenheid. Op het dak van het parkeergebouw komt een grote groene daktuin. Hier zit je altijd lekker in de zon en kun je je buren ontmoeten voor een kop koffie of om samen te tuinieren. In BinnenDok woon je in het hart van de werf, waar altijd iets te beleven valt en waar het leven net iets minder aangeharkt is dan aan de andere kant van het IJ. BinnenDok is voor stedelingen die houden van een rafelrandje en van tegendraads mooi.

Ik wil wonen in

Maak een account aan en schrijf je in als belangstellende voor dit project.

Jeroen Atteveld van Heren 5 architecten

‘De vertaling maken van droom naar daad, dát is waar ons hart sneller van gaat kloppen.’

‘Ons kantoor zit al heel lang op NDSM en de werf voelt voor ons echt als thuis. Toen we ons eerste kantoor hier openden was er nog niets: de pont ging pas net van en naar Amsterdam Centraal en er waren nauwelijks voorzieningen. Wel waren er feestjes en straatraces ’s avonds laat: het was een behoorlijk woeste plek. In de afgelopen 15 jaar is er veel veranderd. De werf wordt steeds mooier en veel meer mensen maken nu gebruik van het gebied. Gelukkig houdt het wel een rafelig randje. Ik woon zelf in Noord en op zondag gaan we graag struinen over de oude scheepshellingen, langs alle kranen en graffiti en daarna ontbijten bij Noorderlicht. Ik houd van het rauwe gevoel van dit gebied. Dat ik nu vanuit mijn vakgebied kan bijdragen om Noord nog mooier te maken, vind ik heel erg tof.

Bij het ontwerpen van BinnenDok hebben we rekening gehouden met de plek. De nieuwbouw op NDSM moet uitgesproken zijn, herkenbaar en met duidelijke contouren. Je moet je eigen gebouw vanaf de pont meteen herkennen en het in één beweging na kunnen tekenen. Je ziet meteen dat je thuiskomt. De binnensteden van Nederland zijn pandje voor pandje gegroeid, maar op NDSM komt in één keer een hele serie gebouwen. Die mogen niet anoniem zijn. Ook heeft NDSM zoveel uitstraling, met markante historische gebouwen en grote gebaren; daar moet dan ook krachtige en stoere nieuwbouw bij.

‘Ik wil mijn kunde inzetten om Noord nog mooier te maken.’

BinnenDok bestaat uit meerdere gebouwen met elk een heel eigen karakter. In het gebouw kun je straks wonen, werken en parkeren. Ook komen er horeca en voorzieningen op de begane grond, zodat ons gebouw een bijdrage levert aan de levendigheid op straat. Alle vier de gebouwen hebben een persoonlijk materialen- en kleurenpalet, met verwijzingen naar de historische werf. Zo zorgen we voor eenheid in verscheidenheid. BinnenDok is een stoere verzameling gebouwen. We gebruiken glas, staal , beton en baksteen en geven het ontwerp een warme uitstraling. Het mooie aan een gemengd plan ontwerpen is dat bewoners een plek kunnen kiezen die goed bij hen past. Een bijzonder mooie toevoeging aan BinnenDok is de daktuin op de parkeergarage. Hier ontmoeten bewoners elkaar en heb je een prachtig uitzicht op de oude én nieuwe gebouwen op de werf.

 

Contact

020 - 790 00 50
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief
Meer NDSM

Culturele agenda
NDSM.nl

Historisch NDSM
NDSM herleeft