Op NDSM is van alles te bekijken en beleven. Liefhebbers van architectuur kunnen hun hart ophalen met de mix van industrieel vastgoed en moderne iconen. Terwijl anderen de werf opzoeken voor horeca, om kunst te maken of te kijken. En natuurlijk om de roemrijke geschiedenis van de werf ontdekken. Of gewoon lekker uit te waaien.

Hieronder vind je de mooiste plekken van NDSM. We presenteren een samenvatting van het rijke aanbod. Ontdek zelf wat de werf jou te bieden heeft.

FARALDA NDSM HOTEL
CANNIBALE ROYAL DU NORD
IJ-HALLEN
LOETJE AAN ‘T IJ / AMSTERDAM MARINA
STRAAT MUSEUM
RESTAURANT BROOKLYN
SOCIËTEIT SEXYLAND
CAFÉ RESTAURANT IJVER
BOTEL
Sportstudio 79
Bagels & Beans

Volledig stadsdistrict

NDSM is een uniek stadsdistrict in Amsterdam. Je vindt hier alles om aangenaam te leven. Winkels, werkplekken, fijne horeca, creatieve maakplekken en ruimte om elkaar te ontmoeten. Op de werf zijn twee prachtige jachthavens, onderwijsinstelling ROC TOP, een zorgcluster met een huisarts, tandarts en apotheek, een HEMA, Albert Heijn, diverse sportplekken en een museum voor straatkunst. En NDSM wordt de komende jaren alleen maar mooier. Met een schitterende boulevard met terrassen aan het IJ, nieuwe stadsnatuur en buurtparken. Ontdek zelf wat wonen op NDSM te bieden heeft.

ROC TOP
Gezondheidscentrum NDSM

Eerste hulp bij keuze­ stress op NDSM

Amsterdam Marina

Dé jachthaven van Amsterdam-Noord. Hier vind je maar liefst 350 ligplaatsen. Amsterdam Marina heeft zusterhavens in Rotterdam, Medemblik, Stellendam en Schokkerhaven. Vaste huurders kunnen hier gratis liggen.

Art City NDSM

Art City NDSM is een non-profit stichting die bestaat uit artiesten, ambachtslieden en andere creatieve bedrijven die zijn gevestigd in deze grote groep studio’s op de NDSM-werf.

Bagels & Beans

Ahmed en Michelle heten je van harte welkom voor koffie of thee met wat lekkers of natuurlijk een belegde bagel. Deze vestiging heeft ramen van maar liefst 6 meter hoog én een zonnig terras. 

Botel

Slapen op de golven van het IJ? Dat kan in het Botel. Dit bijzondere 3-sterrenhotel is een echte eyecatcher. Logeer in één van de vele kamers aan boord of overnacht - letterlijk - in één van de vijf rode letters die de naam vormen van deze markante slaapplek.

BBROOD

Bij BBROOD zie, proef en ruik je dat er ambachtelijk desembrood wordt gebakken. Je ziet het meteen liggen als je de pont afkomt. Naast broodjes kun je hier terecht voor heerlijke koffie en verse sappen.

Cannibale Royale Du Nord

Voor iedereen die van goede muziek, vlees, exotische bieren en lekkere wijnen houdt. Probeer Cannibale’s overheerlijke ribs, steaks en burgers.

DoubleTree by Hilton Hotel

De opvallende toren van het Double Tree Hotel bestaat uit negen verdiepingen, een oppervlakte van ca. 2.850 m² en is in glas uitgevoerd. Logeren in een echte eyecatcher op NDSM!

Faralda NDSM Kraanhotel

Van oude vervallen kraan omgetoverd tot een sensationeel hotel. De voormalige Kraan 13 op de NDSM-werf in Amsterdam is gerestaureerd en verbouwd designhotel. Het hotel heeft drie suites die op verschillende hoogtes over het IJ uitkijken. Het hoogste punt van de kraan is 50 meter.

Flipping the bird

‘Flipping the Bird’ is een fotografisch werk van beeldend kunstenaar Jaap Scheeren (1979). Drie natuurbeelden worden geëxposeerd op enorme billboards, verspreid over de NDSM-werf. 

Fuse

Fuse is een evenementen- en expositieruimte in de NDSM-scheepsbouwloods waarin kunstenaars en creatief talent van binnen en buiten de NDSM zich presenteren aan een internationaal publiek.

Ginds

GINDS is een kunstproject dat gaat over geluid en over luisteren. Je kunt tussen de twee grote luisterhoorns gaan staan en luisteren naar wat er 100 meter verderop, over de grens, gebeurt.

Hema

Dat is makkelijk, een HEMA om de hoek! Hier vind je alleen de beste artikelen voor het dagelijks leven mét die bijzondere vormgeving. Ook handig voor een belegd broodje of een koffie to-go.

Hema Hoofdkantoor

Sinds 2010 is het hoofdkantoor van de HEMA gevestigd in Number One op de werf. Met ca. 600 medewerkers is de HEMA de grootste gebruiker. Het kantoor ligt pal boven de winkel aan de NDSM-straat.

IJ-hallen

De grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa. Door de grootte van de markt en de diversiteit van de stands slaag je bijna iedere keer - er is altijd wel wat te vinden! Of te verkopen. 

IJkantine

Inmiddels een klassieker op NDSM. De IJ-kantine is een vrolijk en eigentijds ingericht restaurant-café. Voor een kop koffie of ontbijt, of later op de dag lunchen en diners. Nu ook afhaal en bezorgen. 

IJver

Midden op de iconische NDSM-Werf, in de 100 jaar oude Scheepsbouwloods, vind je IJver. Een fijne plek voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Bijzonder zijn de 34 tapkranen en speciale taptafels.

Loetje aan 't IJ

Biefstuk eet je natuurlijk bij Loetje. Deze bijzondere locatie aan de kop van de haven geeft een weids uitzicht over het water. Bij mooi weer is er een heerlijk terras. 

Kapitein Anna

Welkom aan boord! Kapitein Anna is een varend monument uit 1911 met een sfeervolle inrichting uit de twintiger jaren van de vorige eeuw. Varen en eten met uitzicht op Amsterdam en de havens.

Kebec Microbakery

Dit kleine restaurantje bevindt zich in een oude loods, waarbij de oven is ontworpen door de eigenaar en gemaakt van gerecyclede materialen. Je eet hier de lekkerste pizza’s van Noord. 

Kraanspoor Discovery Channel

Het Nederlands hoofdkantoor van televisiezender Discovery Channel heeft een kantoor van 700 m² in Kraanspoor.

Noorderlicht

Noorderlicht is een culturele ‘hang-out’ voor iedereen die even wil ontsnappen aan de drukte van de stad. Naast een gezonde en verantwoorde menukaart vind je er een sfeervol podium voor muzikanten en creatievelingen.

Nieuw Dakota

Nieuw Dakota is een ruimte voor ‘translokale kunst”. Ze bieden een palet aan tentoonstellingen, projecten en publieksprogramma’s en gaan de samenwerking aan met lokale en (inter)nationale instellingen, kunstenaars en curatoren.

On the inside

‘On The Inside’ is een nieuw platform voor hedendaagse kunst in Amsterdam. Sinds juni 2020 op de NDSM Werf te vinden in een ruime expositiehal met veel hoogte en natuurlijk daglicht dat via het dak naar binnen stroomt. 

Pollux Pacific

Ooit diende de Pollux als opleidingsschip voor de koopvaardij. Deze driemaster is omgetoverd tot restaurant. Ooit was het een opleidingsschip voor de koopvaardij, nu kun je er genieten van klassieke gerechten en een uitgebreide drankkaart.

Pannen koekenboot

Zoveel pannenkoeken eten als je wilt, al varend over het IJ met vrienden of familie. De pannenkoekenboot ligt aangemeerd aan de NDSM en vaart je graag rond. 

Pllek

Pllek is relaxed en open-minded. In de zomer een fijn terras en het hele jaar door een fijn aan het IJ. Je geniet hier van een prachtig uitzicht én de gerechten die bereid worden met lokale en verse ingrediënten.

Red Bull

Sinds 2011 heeft deze bekende producent van energiedrinks hun hoofkantoor op NDSM. Red Bull is gevestigd in de puntloodsen, onderdeel van de monumentale Smederij op de NDSM-werf.

Restaurant Brooklyn

De locatie van Restaurant Brooklyn was één van de vele gebouwen die samen de Nederlandse Droogdok en Scheepsbouw Maatschappij vormden tussen 1894 en 1979. Nu is het een sfeervol restaurant met een groot terras.

Sexyland

Elke dag een nieuwe dag in Sexyland. Deze tijdelijke sociëteit geeft 365 dagen per jaar een podium aan een nieuwe eigenaar van de club. Die mag naar eigen wens invulling geven aan het programma, variërend van kunstuitingen tot sportevenementen.

STRAAT Museum

STRAAT is het eerste streetart museum van de stad en een nieuwe aanwinst in het gebied. Het museum van ruim 7000 m2 bevindt zich in de Lasloods. Hier loop je langs uitbundige werken met gigantische oppervlakten van straatartiesten van over de hele wereld.

Stichting NDSM-werf

Sinds 1 januari 2010 beheert Stichting NDSM-werf 10 hectare buitenterrein van de voormalige NDSM-scheepswerf. De stichting heeft als taak het behouden en verder laten groeien van het culturele karakter aan de Oostelijke zijde van NDSM.

Treehouse

Treehouse verhuurt zo’n 110 atelierruimtes aan kunstenaars en creatieven uit alle kunst- en ontwerp disciplines: theatermakers, schrijvers en muzikanten, schilders, tekenaars, (mode-) ontwerpers, grafisch ontwerpers, video- en beeldend kunstenaars.

Viacom

Viacom CBS Networks International Benelux is in België, Luxemburg en Nederland actief met de merken Comedy Central, MTV, Nickelodeon, Spike en VH1. Zij hebben hun hoofdkantoor in de voormalige Timmerwerkplaats uit 1926.

Woodies at Berlin

Op zoek naar een advies of ontwerp voor je woning óf woonboot? Woodies at Berlin ontwerpt, bouwt en stylet interieurs van woningen én schepen. Een creatieve studio op NDSM. 

Wil jij leven op NDSM? En als eerste weten wanneer de woningen in verkoop gaan?

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Contact

020 - 790 00 50
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons
Nieuwsbrief
Meer NDSM

Culturele agenda
NDSM.nl

Historisch NDSM
NDSM herleeft