Samenwerking project BuurtHaven ingeluid

G&S& en de Alliantie Ontwikkeling hebben samen met de gemeente Amsterdam een mijlpaal bereikt. Tijdens de PROVADA tekenden zij de overeenkomst voor BuurtHaven, een project met 207 sociale- en middeldure huurwoningen. Dit project, gepland voor oplevering in 2027, combineert wonen met sociale functies zoals een buurtkamer en een groen binnenhof.

Woningen voor jong en oud
Gelegen tussen de NDSM-straat, Werfstraat en Mt. Lincolnweg biedt BuurtHaven straks woningen voor jong en oud. Bijzonder is de verdeling van woningen, omdat er vijftig (vitale) ouderenwoningen verspreid worden over de woongebouwen. Hierdoor ontstaat er een mooie mix van leeftijden. In de vier woongebouwen komt er namelijk ook huisvesting voor jongvolwassenen en gezinnen. Daarnaast is er ruimte voor een basisschool met BSO, gymzaal en kinderdagverblijf.

Buurtkamer als sociaal hart
Maatschappelijke voorzieningen zoals een buurtkamer, stimuleren de interactie en leefbaarheid in de wijk. De buurtkamer wordt een ontmoetingsplek voor én door bewoners, ondernemers en organisaties op NDSM. Het doel van de buurtkamer is namelijk om mensen en instanties met elkaar te verbinden.

Gastvrij ontwerp
Workshop Architecten komt uit de omgeving en ontwierp een ensemble van vijf verschillende gebouwen met gemeenschappelijke kenmerken. De gebouwen hebben een metselwerkdetail dat verwijst naar de historische bakstenen van de NDSM-werf. Het ontwerp van landschapsbureau B+B voor de binnentuin zorgt voor gastvrijheid en creëert ontmoetingsruimtes in het groene binnenhof. Naast formele straatentrees zijn er ook informele ingangen aan het hof.

Duurzaamheid centraal
BuurtHaven wordt uitgerust met een ondergrondse WKO-installatie voor duurzame energie, die niet alleen dit project maar ook toekomstige ontwikkelingen op de NDSM-werf van warmte en koude voorziet.

Met deze samenwerking ontstaat een nieuw, sociaal hart dat een diverse en levendige toevoeging is aan NDSM. BuurtHaven wordt naar verwachting eind 2027 opgeleverd.

Leven op de NDSM-werf is elke keer iets nieuws ontdekken! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.