Wonen
op
NDSM

NDSM is een unieke woonplek, voor echte stedelingen. Stadsbewoners die kiezen voor een plek die anders dan anders is. Ruig, spannend, een tikje onaangeharkt. De nieuwe gebouwen hebben een stoere, moderne architectuur die past bij de industriële loodsen die op NDSM blijven staan. Met een supermarkt, horeca, kapper en broodwinkel tussen de oude loodsen, nieuwe kantoren en maritieme architectuur is NDSM een bijzondere plek om te leven. Met het mooiste uitzicht van Amsterdam. 24/7 leven!

Koop

NoordBaak

De 71 koopkoopappartementen in NoordBaak zijn nu in verkoop. Als je staat ingeschreven als belangstellende, ontvang je automatisch bericht met een link naar het inschrijfformulier. Vanaf het IJ zie je NoordBaak al als het baken van NDSM liggen, vier woongebouwen met een mix van 207 koop- en huur appartementen, direct aan het IJ. Op de begane grond vind je verschillende voorzieningen en een groene binnentuin. Je woont hier straks op een moderne en levendige stadswerf. NoordBaak – de parel van de werf – wordt aan twee zijden omgeven door water. Bekijk nu het actuele woningaanbod.

Nautisch NDSM

Op een van de mooiste plekken van de werf, direct aan het IJ en de jachthavens, komt Nautisch NDSM. In vijf expressieve, stoere woongebouwen komen 268 appartementen. Ook is er ruimte voor bedrijven, horeca en winkels. Nautisch NDSM is ontworpen door DOK architecten en ligt aan de nieuwe boardwalk waar het heel goed flaneren is. Terrassen zorgen voor gezelligheid en bieden plek om je met een kop koffie op vakantie te wanen. Woon je in Nautisch NDSM dan geniet je van wonen aan het IJ en jachthaven Amsterdam Marina.

Binnendok

BinnenDok ligt in het hart van NDSM. In de moderne, industriële woongebouwen komen comfortabele twee-, drie- en vierkamerappartementen. Ook vind je hier werkplekken en kantoren. Op de begane grond komen allerlei voorzieningen voor de bewoners en voor de buurt. Het ontwerp van Heren5 architecten omvat ook een weelderig groene daktuin op het dak van de openbare parkeergarage. Een fijne ontmoetingsplek voor alle bewoners. Je woont hier dichtbij het IJ, de jachthavens en de bruisende culturele loodsen van NDSM.

BinnenDok bevat aan de noordzijde van het kavel het openbare parkeergebouw voor heel NDSM. Hier kunnen de ondernemers, bezoekers hun auto parkeren en wordt het parkeren van auto’s in de straat beperkt.

Pontkade I & II

Meteen als je van de pont stapt voel je NDSM. De NDSM-kade is waar het begint. Hier schitteren de stoere woongebouwen direct aan het IJ. De bewoners van Pontkade I en II genieten van luxe koopwoningen en moderne huur-appartementen. Verschillende horeca, ateliers en kantoren, een broodwinkel, kapper en een supermarkt zorgen voor gemak in het leven. Even terugtrekken doe je in de bijzondere binnentuin. Hier zijn verschillende materialen uit de voormalige scheepsbouwtijd terug te vinden.

Huur

Benieuwd naar het huuraanbod op de NDSM-werf? Bekijk hier het actuele aanbod.

Pontkade III

Eind 2022 is het imposante gebouw Pontkade III opgeleverd. Hier woon je direct achter de IJ-Kantine, tussen de Hellingstraat, NDSM-straat en NDSM-kade in. Pontkade III is een ontwerp van Moke Architecten uit Amsterdam en bestaat uit meerdere woongebouwen met in totaal 208 appartementen, een kleinschalig kantoorgebouw, commerciële ruimten en 118 parkeerplaatsen voor bewoners.

Alle 208 appartementen worden aangeboden in het huursegment onder de commerciële naam SouthDock. Zie jij jezelf al wonen op de NDSM? Lees meer over de woningen op de verhuursite: SouthDock. 

Binnendok

Begin 2023 kun jij jouw huurwoning van BinnenDok betreden! Er worden 30 appartementen in de grote groene woontoren realiseerd. Allemaal tussen de 50m2 en 70m2 groot. De verhuur is nu gestart, bekijk het woningaanbod via de verhuursite: Huren NDSM.

NoordBaak

In 2025 worden er 136 huurwoningen in NoordBaak opgeleverd! Ze variëren in grootte tussen de 45 m² en 97 m². Dit is het laatste woonproject direct aan het IJ op NDSM. Houd het in de gaten. 

Hel
ling
pArk

De werf krijgt een eigen stadspark! Dit is een tijdelijk park dat tussen het Hema hoofdkantoor en de woongebouwen van Pontkade komt te liggen. Een park voor buurtbewoners, werknemers en bezoekers. Een plek om elkaar te ontmoeten, ontspannen, bewegen, spelen en om te genieten van het groen. Niet alleen fijn voor jou maar ook voor de (huis)dieren op de NDSM-werf. De buurt kan de komende 6 jaar genieten van een eigen groene ontmoetingsplek.

Wonen
op de
werf

Het sportveld op NDSM

Relaxen aan de kade

Muziek bij de pont

jachthavens op NDSM

De ‘Appie’ op de werf

Moestuinen op de werf

NDSM bootcamp

Wijds uitzicht over het IJ

Be
woner

‘HIER KENNEN ALLE BUREN ELKAAR, HEEL GEZELLIG’

Wonen op de NDSM-werf betekent voor mij vrijheid. Ik vind het heerlijk om de deur uit te lopen en een terrasje te kunnen pakken. Ik kom zelf uit Monnickendam waar er weinig voorzieningen dichtbij zijn, hier is alles vlakbij, dat vind ik heel fijn!

Met het pondje ben ik zo bij centraal maar het is hier echt anders dan in de stad waar je je buren meestal niet kent. Hier kennen alle buren elkaar, heel gezellig. Sinds de korte tijd dat ik hier woon ben ik goed bevriend geraakt met mijn directe buren en doen we vaak leuke dingen samen. Ik ervaar het wonen op NDSM als jong, nieuw en fris. Wanneer ik over het IJ kijk heb ik altijd het idee alsof ik op vakantie ben, heerlijk!

Ik heb mijn eigenonderneming en werk vanuit huis. Het is echt een bruisende en creatieve omgeving om in te wonen en werken. Tegen de tijd dat hier een school komt kan mijn zoontje lopend naar school, dat vind ik echt ideaal!

Leven op de NDSM-werf is elke keer iets nieuws ontdekken! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.