Leven+
ontdek
ken

Ooit was de NDSM-werf één van de grootste scheepswerven ter wereld. Hier rolden enorme mammoettankers van de helling. Toen de scheepsvaartindustrie vertrok, namen kunstenaars hun intrek tussen de loodsen en kranen. Creatieve pioniers gaven het startsein voor een nieuw hoofdstuk van NDSM. Dankzij hen is het een geliefde, bruisende plek met kunst, festivals en horeca geworden.

Nu is de werf klaar voor de volgende stap in haar geschiedenis. Behalve een uitgaans- en cultuurplek, is het ook een echte stadswijk aan het worden. Een plek waar stadsnatuur de ruimte krijgt en waar voor heel Amsterdam iets te beleven valt. NDSM, een moderne stadswerf aan het IJ. Een plek om te leven. Voor echte stedelingen, die houden van een ruig randje.

Ontdek
NDSM

OP DE PLANNING

BASISSCHOOL

Het nieuwbouwproject BuurtHaven heeft meer dan alleen woningen. Hier vind je straks ook een basisschool, een gymzaal en een kinderdagverblijf. We verwachten in 2027 hier kinderen te kunnen ontvangen. 

SPORT

BEREIKBAARHEID

GEZONDHEID

BOODSCHAPPEN

GROEN

WATER

WERF
WANDE
LING

NDSM is een plek vol verhalen, van historie tot heden en toekomst. De stadswerf aan het IJ kun je nu nog beter leren kennen. Simpel door een wandeling over de werf te maken en je te laten verrassen door de audiotour. Op negen verschillende punten staan we stil bij de rijke historie, de alledaagse bedrijvigheid en de toekomstige ontwikkelingen op NDSM. Pak je telefoon en ga op pad!

KUNST & CULTUUR

VERZORGING

LEREN

HISTORIE

LUNCH & KOFFIE

NIEUW OP DE WERF

TINTELTUIN KINDEROPVANG

TintelTuin is een kinderopvang (en BSO) met meer dan 35 jaar ervaring. Een plek voor veilige plek waar kinderen volop uitdagingen vinden en alle mogelijkheden krijgen om te groeien. Ook bieden zij peuteropvang.

DINEREN

VERTIER

FESTIVALS

OVERNACHTEN

SPIRITUALITEIT

Leven op de NDSM-werf is elke keer iets nieuws ontdekken! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.