De eyecatcher van NDSM

Meteen als je van de pont stapt, zie je een stoer gebouw met luxe appartementen, een supermarkt, kantoren en ateliers. Pontkade is de eyecatcher op NDSM. Pontkade Fase 1 en 2 bestaat uit zeven moderne woongebouwen rondom een weelderig groene binnentuin. Elk gebouw heeft een eigen look. Vanaf de hogere verdiepingen heb je schitterend uitzicht over het IJ en de Amsterdamse binnenstad daarachter. Sinds de zomer van 2020 zijn de appartementen en penthouses in Pontkade Fase 1 en 2 bewoond. Op de begane grond vind je naast een Albert Heijn ook de biodynamische winkel Bbrood en kapsalon Galjé. Pontkade Fase 3 bestaat uit meerdere woongebouwen, een kantoor, commerciële ruimten en parkeervoorzieningen. Het plan is nu in aanbouw en is 100% verkocht. In 2023 wordt het opgeleverd.  

‘Juist terug naar de stad.’

‘Onze vrienden vinden ons tegendraads. Zij trekken allemaal de stad uit nu ze kinderen hebben, naar huizen met tuinen in keurige wijken. Wij zijn juist teruggekomen naar Amsterdam en op een hele urban plek gaan wonen. We hebben het een paar jaar geprobeerd, dat buiten de stad wonen, maar ik miste Amsterdam teveel. Ik houd ervan om naar buiten te wandelen, onverwacht een borrel te drinken of iets spontaans tegen te komen. Ik vind het fijn om verschillende mensen om me heen te hebben. Op NDSM bruist het. Er is altijd iets te doen en mensen zijn bezig met creëren of vieren. Dat past mij uitstekend. En Jip? Die heeft het nu enorm naar haar zin in de buurttuin, op het stadsstrand bij Pllek en bij de ijssalon om de hoek. Als ze ouder wordt, kan zij lekker gaan verkennen. Met een hele werf als struingebied, heeft zij echt geen achtertuin nodig.’

Joris en Charlie wonen op NDSM. Samen met Jip van 3.

De fantastische binnentuin van Pontkade

De binnentuin is een heerlijke plek buiten, een mooie aanvulling op je eigen terras. De begroeiing is gevarieerd waardoor de tuin een natuurlijke en stoere uitstraling heeft. Het kunstwerk in het midden is een echte eyecatcher. Je kan hier in een oase van rust genieten van het wonen in Pontkade. De binnentuin is fijn om te zijn én zorgt voor absorptie van water. De binnentuin is vanuit de algemene entreeruimten bereikbaar en vanuit de Hellingstraat. De VvE draagt zorg voor het onderhoud van de binnentuin. 

Contact

020 - 790 00 50
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief
Meer NDSM

Culturele agenda
NDSM.nl

Historisch NDSM
NDSM herleeft