Binnen
dok

BinnenDok ligt in het centrum van NDSM, aan de NDSM-straat. Hier woon of werk je op loopafstand van de veerpont, de gezellige horeca en de jachthaven. Het markante bouwwerk bestaat uit twee woongebouwen en een kantoorgebouw met ieder een eigen uitstraling. Achter de gebouwen is een openbare parkeergarage geopend met 525 plaatsen. Bewoners van BinnenDok kunnen elkaar ontmoeten in de gezellige daktuin, die bovenop het parkeergebouw is aangelegd. Op de begane grond vind je allerlei voorzieningen, zoals een haarstudio en een trainingslocatie voor bedrijven. De bouw van BinnenDok startte in het voorjaar van 2021 en werd eind 2023 volledig afgerond.

BOUW GESTART
MAART 2021

OPLEVERING
OPGELEVERD IN 2023

VERKOOP
100% VERKOCHT

HUREN
WWW.HURENNDSM.NL

KANTOORRUIMTE
100% VERKOCHT

COMMERCIËLE VOORZIENINGEN
NOG ÉÉN UNIT TE KOOP/HUUR

DOWNLOAD
PRIVACYVERKLARING

WONEN EN WERKEN

In totaal bevat BinnenDok 107 appartementen waarvan 77 koopappartementen in de hoge ‘groene’ woontoren. Deze zijn inmiddels verkocht. Startende ondernemers en creatieve pioniers vinden ruimte in het kantoorgebouw op de hoek van de NDSM-straat en Mt. Lincolnweg. Op de begane grond zijn verschillende commerciële bedrijven ingetrokken. In BinnenDok kun je leven, wonen, werken en pionieren.

Wil je huren in BinnenDok? Er komen 30 huurappartementen tussen de 50m² en 70m² groot. Blijf op de hoogte van het aanbod via hurenndsm.

PARKEREN EN RECREËREN

De Apcoa NDSM Parking – met goude, futuristische gevel – heeft 525 openbare parkeerplaatsen. Dat is niet de enige functie van dit markante gebouw dat je van verre herkent. Op het dak werd namelijk een knusse daktuin voor bewoners gerealiseerd. Een fijne groene plek om je buren te ontmoeten en samen te recreëren, met een buitengewoon uitzicht over de industriële loodsen van de NDSM-werf en het water.

DAK
TUIN

EEN DAK OM TE (HER)GEBRUIKEN!

De daktuin is een gezellige plek om buren en vrienden te ontmoeten. Een tuin voor werken, lunchen, spelen, moestuinieren, zonnen en over het IJ en de NDSM-werf mijmeren.

Via de 7e verdieping in het woongebouw is de daktuin van ruim 200m² bereikbaar. Het ontwerp van de daktuin is gemaakt door Donker Design. Bij het ontwerpen is rekening gehouden met het versterken van de grote biodiversiteit in de vorm van schuilplaatsen voor insecten en vogels, nestkasten en bij-vriendelijke beplanting. Voor de inrichting zijn de ontwerpers op zoek gegaan naar het maken van ‘besloten ruimtes’ door diverse sferen te creëren. Van oude dukdalven en hergebruikt hout worden bloembakken, zitelementen, banken en een enorme picknicktafel gemaakt. Met behulp van klimop langs staaldraden wordt de pergola de groene kroon op het parkeergebouw. 

VOORDELEN VAN EEN GROEN DAK

  • Beperkend effect op de opwarming van steden
  • Een zuiverend effect op water en lucht
  • Een bijdrage aan de biodiversiteit in je directe omgeving
  • Een vergroening van het leefklimaat in stedelijk gebied

PAR
KEREN

PARKEERGEBOUW

Het parkeergebouw telt 525 openbare parkeerplaatsen en heeft de functie van een centrale parkeervoorziening voor de wijk. 

De parkeerplaatsen worden gebruikt door bezoekers van NDSM, bewoners van BinnenDok, werknemers van de kantoren en de voorzieningen, en door wijkbewoners of gasten van het restaurant of de sportschool. Het parkeergebouw wordt gekenmerkt door haar bijzondere vormen en de semi-transparante gevel. De speelse openingen in de gevel geven het gebouw een vriendelijk karakter en dragen tevens bij aan de menselijke maat en het oriëntatievermogen van de gebruikers in het gebouw.

Op de begane grond is ruimte voor voorzieningen. Voorzieningen zorgen niet alleen voor levendigheid op straat en voor sociale controle, maar ook voor bezoekers die gebruikmaken van de parkeergarage. Het gebouw heeft zes parkeerlagen. Ook een deelautoconcept behoort tot de mogelijkheden. Bovenop het dak van het parkeergebouw is een daktuin geopend voor bewoners van BinnenDok.

MAgA
zine

BEKIJK HET
BINNENDOK
MAGAZINE

De bouw van BinnenDok is gestart. Waan je alvast op deze bijzondere plek op de werf. Deze 3D tool laat je de verschillende aanzichten van de woongebouwen, de kantoorruimte en de openbare parkeergarage zien en neemt je mee langs de hotspots van de Werfkade, Mt. Lincolnweg, Kraanspoor en de Werfstraat. Bekijk de impressie van de bijzondere daktuin, parkeergarage en de video met zicht op de balkons van BinnenDok. Het wordt een plek voor pioniers, waterliefhebbers, ondernemers en actieve stedelingen. Start nu je virtuele tour met de NDSM Explorer en maak kennis met de nieuwe NDSM-werf en toekomstige ontwikkelingen.

BINNEN
DOK
IN 3D

ONTDEK DE WERF MET DE 3D-MAQUETTE

DE
ARCHI
TECT

JEROEN ATTEVELD VAN
HEREN 5 ARCHITECTEN

‘DE VERTALING MAKEN VAN DROOM NAAR DAAD, DÁT IS WAAR ONS HART SNELLER VAN GAAT KLOPPEN.’

‘Ons kantoor zit al heel lang op NDSM en de werf voelt voor ons echt als thuis. Toen we ons eerste kantoor hier openden was er nog niets: de pont ging pas net van en naar Amsterdam Centraal en er waren nauwelijks voorzieningen. Wel waren er feestjes en straatraces ’s avonds laat: het was een behoorlijk woeste plek. In de afgelopen 15 jaar is er veel veranderd. De werf wordt steeds mooier en veel meer mensen maken nu gebruik van het gebied. Gelukkig houdt het wel een rafelig randje. Ik woon zelf in Noord en op zondag gaan we graag struinen over de oude scheepshellingen, langs alle kranen en graffiti en daarna ontbijten bij Noorderlicht. Ik houd van het rauwe gevoel van dit gebied. Dat ik nu vanuit mijn vakgebied kan bijdragen om Noord nog mooier te maken, vind ik heel erg tof.

Bij het ontwerpen van BinnenDok hebben we rekening gehouden met de plek. De nieuwbouw op NDSM moet uitgesproken zijn, herkenbaar en met duidelijke contouren. Je moet je eigen gebouw vanaf de pont meteen herkennen en het in één beweging na kunnen tekenen. Je ziet meteen dat je thuiskomt. De binnensteden van Nederland zijn pandje voor pandje gegroeid, maar op NDSM komt in één keer een hele serie gebouwen. Die mogen niet anoniem zijn. Ook heeft NDSM zoveel uitstraling, met markante historische gebouwen en grote gebaren; daar moet dan ook krachtige en stoere nieuwbouw bij.

‘IK WIL MIJN KUNDE INZETTEN OM NOORD NOG MOOIER TE MAKEN.’

BinnenDok bestaat uit meerdere gebouwen met elk een heel eigen karakter. In het gebouw kun je straks wonen, werken en parkeren. Ook komen er horeca en voorzieningen op de begane grond, zodat ons gebouw een bijdrage levert aan de levendigheid op straat. Alle vier de gebouwen hebben een persoonlijk materialen- en kleurenpalet, met verwijzingen naar de historische werf. Zo zorgen we voor eenheid in verscheidenheid. BinnenDok is een stoere verzameling gebouwen. We gebruiken glas, staal , beton en baksteen en geven het ontwerp een warme uitstraling. Het mooie aan een gemengd plan ontwerpen is dat bewoners een plek kunnen kiezen die goed bij hen past. Een bijzonder mooie toevoeging aan BinnenDok is de daktuin op de parkeergarage. Hier ontmoeten bewoners elkaar en heb je een prachtig uitzicht op de oude én nieuwe gebouwen op de werf.

Leven op de NDSM-werf is elke keer iets nieuws ontdekken! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.