Buurt
HAven

HET SOCIALE HART

Amsterdammers opgelet. De nieuwbouwontwikkeling BuurtHaven bestaat uit maar liefst 200 sociale en eeuwigdurende middeldure huurwoningen. Ideaal voor jong volwassenen, jonge gezinnen en vitale ouderen. BuurtHaven is meer dan alleen woningen. Hier vind je straks een buurtkamer voor de wijk, een basisschool (inclusief BSO) en er komen ook een gymzaal en een kinderdagverblijf. BuurtHaven wordt het sprankelende sociale hart van de wijk.

PLANNING (PROGNOSE)

 • START BOUW
  2025
 • START VERHUUR
  2027
 • OPLEVERING
  Eind 2027
 • WONINGEN
  Sociale en middeldure huurappartementen

HUUR
WONINGEN

In BuurtHaven komen straks sociale- en middeldure huurappartementen. Het plan ligt tussen de levendige NDSM-Straat, de Werfstraat en de Mt. Lincolnweg, op steenworp afstand van het IJ en het gezondheidscentrum NDSM. Wat BuurtHaven zo bijzonder maakt, is de evenwichtige verdeling van woningen. Tenminste 50 appartementen zijn speciaal voor vitale ouderen gereserveerd. De woningen zijn zo verspreid dat er een mooie mix van leeftijden door en naast elkaar kunnen wonen.

KINDEREN NAAR
SCHOOL

BuurtHaven krijgt een basisschool inclusief BSO. Samen met een kinderdagverblijf en een gymzaal wordt dit een prachtige nieuwe maatschappelijke voorzieningen op de werf. Dit alles om de interactie en leefbaarheid in de wijk te stimuleren.

LEVENDIGE
OMGEVING

Op de begane grond van BuurtHaven is ruimte voor commerciële en maatschappelijke voorzieningen die gaan zorgen voor nog meer levendigheid in het hart van NDSM. 
Nog even geduld, BuurtHaven wordt naar verwachting eind 2027 opgeleverd. Blijf ons volgen, wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

ELKAAR
ONTMOETEN

De ambitie van BuurtHaven is om de sociale kern van de buurt te worden. Daarom is er een buurtkamer en een gemeenschappelijke binnentuin aan het ontwerp toegevoegd. Ontmoeting en gastvrijheid staan hierbij centraal. Er worden formele (huis)entrees gemaakt aan de straatzijdes en informele entrees vanuit het buurthof. Dit creëert een extra gevoel van thuiskomen. De voordeur geeft toegang tot een huis, de achterdeur tot een thuis. Bewoners en buren kunnen samen komen en meedoen aan activiteiten. De voormalige Baanderij nabij de veerpont, fungeerde in het verleden als buurtkamer voor werfarbeiders, en was inspiratie voor het plan.

DUURZAAM

De woningen en voorzieningen krijgen energie via een gebieds WKO-centrale, die alle toekomstige projecten op NDSM van duurzame warmte en koude voorziet, gecombineerd met stadsverwarming. Ook wordt gekeken hoe lokale diersoorten een comfortabele plek krijgen in het plan. 

Leven op de NDSM-werf is elke keer iets nieuws ontdekken! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.