Pont
kAde
I+II

Meteen als je van de pont stapt, zie je een stoer gebouw met een rode en witte woontoren, luxe appartementen, penthouses, een supermarkt, kantoren en ateliers. Pontkade I + II bestaat uit zeven moderne woongebouwen rondom een weelderig groene binnentuin. Het is de eyecatcher op NDSM. Elk gebouw heeft een eigen architectuurstijl. Vanaf de hogere verdiepingen heb je schitterend uitzicht over het IJ en de Amsterdamse binnenstad daarachter.  Sinds de zomer van 2020 zijn de appartementen en penthouses bewoond. Op de begane grond vind je naast een Albert Heijn, ook de biodynamische winkel Bbrood en kapsalon Galjé.

Pontkade grenst aan de levendige NDSM-kade met zicht op het IJ. Langs de kade vind je brede steigers om te verblijven, terrassen en de NDSM-Pier.

FACTS & FIGURES

  • 252 APPARTEMENTEN
  • BINNENTUIN VOOR BEWONERS
  • HORECA EN WINKELS OP DE BEGANE GROND
  • KLEINSCHALIGE KANTOREN
  • PARKEERVOORZIENINGEN VOOR BEWONERS
  • OPGELEVERD IN 2020

‘JUIST TERUG NAAR DE STAD.’

‘Onze vrienden vinden ons tegendraads. Zij trekken allemaal de stad uit nu ze kinderen hebben, naar huizen met tuinen in keurige wijken. Wij zijn juist teruggekomen naar Amsterdam en op een hele urban plek gaan wonen. We hebben het een paar jaar geprobeerd, dat buiten de stad wonen, maar ik miste Amsterdam teveel. Ik houd ervan om naar buiten te wandelen, onverwacht een borrel te drinken of iets spontaans tegen te komen. Ik vind het fijn om verschillende mensen om me heen te hebben. Op NDSM bruist het. Er is altijd iets te doen en mensen zijn bezig met creëren of vieren. Dat past mij uitstekend. En Jip? Die heeft het nu enorm naar haar zin in de buurttuin, op het stadsstrand bij Pllek en bij de ijssalon om de hoek. Als ze ouder wordt, kan zij lekker gaan verkennen. Met een hele werf als struingebied, heeft zij echt geen achtertuin nodig.’

NDSM wordt meer en meer een moderne stadswerf aan het IJ, zeker nu Pontkade I + II zijn opgeleverd en voorzieningen als de Albert Heijn, Bbrood en Galjé verrijzen, de NDSM-kade is een heerlijke verblijfplaats en stadsnatuur krijgt de ruimte. Een plek om te leven. Voor echte stedelingen, die houden van een ruig randje. Ontdek zelf wat de werf jou nu maar ook in de toekomst te bieden heeft en bezoek virtueel de woongebouwen, horeca, jachthavens, bedrijven en het culturele stadsplein.

BELEEF
DE
WERF

ONTDEK DE WERF MET DE 3D-MAQUETTE

DE FANTASTISCHE BINNENTUIN VAN PONTKADE

De binnentuin is een heerlijke plek buiten, een mooie aanvulling op je eigen terras. De begroeiing is gevarieerd waardoor de tuin een natuurlijke en stoere uitstraling heeft. Het kunstwerk in het midden is een echte eyecatcher. Je kan hier in een oase van rust genieten van het wonen in Pontkade. De binnentuin is fijn om te zijn én zorgt voor absorptie van water. De binnentuin is vanuit de algemene entreeruimten bereikbaar en vanuit de Hellingstraat. De VvE draagt zorg voor het onderhoud van de binnentuin. 

Leven op de NDSM-werf is elke keer iets nieuws ontdekken! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.