Direct aan het IJ

Op een unieke plek op de NDSM-werf - direct aan het IJ en aan jachthaven Amsterdam Marina - komt Nautisch NDSM. Vijf woongebouwen met stoere namen: De Lincoln, Het Havenblok, Het Kraanblok, De Kraantoren en Het Werfblok. Aan de kant van de Mt. Lincolnweg komt een kantoor genaamd De Mount. Op de begane grond van Nautisch NDSM komen verschillende voorzieningen, waaronder horeca. Aan de waterkant komt een gezellige boardwalk met terrassen, daarachter zie je de zeiljachten en boten in de marina en over het IJ varen. Filmisch mooi, geen moment hetzelfde. En altijd zicht op het centrum van Amsterdam.

Verkoop
Fase 1 verkocht
Fase 2 inschrijving gesloten

Oplevering
Q2 2024

Woningen
Koopappartementen aan het IJ

FAQ

Bekijk hier de meest gestelde vragen

Downloads

JE APPARTEMENT KOPEN IN HET HAVENBLOK OF DE LINCOLN

In Nautisch NDSM vind je een divers aanbod koopappartementen met woonoppervlakten tussen 58 m² en 133 m². Je kunt kiezen uit een woning met één, twee of drie slaapkamers. Alle 15 appartementen in het stoere rode woongebouw Het Havenblok hebben direct zicht op de jachthaven en het IJ. Het modernere en elegante woongebouw De Lincoln bestaat uit 72 appartementen, 32 daarvan liggen direct aan het water. In de natuurrijke binnentuin is het aangenaam vertoeven. De besloten binnentuin is voor alle bewoners toegankelijk via de 1e verdieping of via de statige trap vanaf de boulevard. Geniet van de zon, lees een mooi boek of drink een glas wijn of gezonde shake met je nieuwe buren. De parkeergarage ligt onder de binnentuin.

  de lincoln

  De verkoop van de 40 twee- en driekamer appartementen in woongebouw De Lincoln is gestart. Het gebouw met de chique witte uitstraling grenst aan de levendige Werfkade en aan de Mt. Lincolnweg. Vaar je over het IJ dan lijkt het of het gebouw ‘in het water’ staat. Op deze bijzondere plek op de NDSM-werf kun je genieten van wonen om de hoek van de Amsterdam Marina met vergezichten over de historische stad. De woningen hebben woonoppervlakten tussen 58 m² en 75 m². Het moderne en elegante woongebouw De Lincoln bestaat in totaal uit 72 appartementen, 32 woningen met direct zicht op het IJ (Fase 1) zijn verkocht.

  In Fase 2 kun je kiezen uit 24 appartementen met zijzicht op het IJ en 16 appartementen met zicht op de groene binnentuin. De besloten binnentuin is voor alle bewoners toegankelijk en te bereiken via de statige trap die je oploopt vanaf de boardwalk. Hier geniet je van de zon, lees je een mooi boek of drink je een glas wijn of gezonde shake met je nieuwe buren.

  De verkoop van De Lincoln Fase 2 is gestart. Heb je interesse in één van de 40 appartementen? Bekijk de verkoopinformatie op onze pagina woningaanbod. De inschrijving is onlangs gesloten. Wil je weten of je toch in aanmerking kunt komen voor een appartement, bekijk dan onze procedurepagina. De bouw van Nautisch NDSM is in juli 2021 gestart. In de 1e helft van 2024 kunnen de eerste bewoners verhuizen.

  Nautisch magazine

  Bekijk het
  Nautisch
  magazine

  MIX VAN WONEN, WERKEN EN CULTUUR

  Nautisch NDSM is stoer en modern. Het stadsblok dat is ontworpen door Dok architecten, bestaat uit meerdere gebouwen met verschillende formaten en hoogtes. In het plan komen 87 exclusieve koopappartementen, 157 middenhuur appartementen en 24 vrije sector huurappartementen. Alle woningen liggen aan de groene binnentuin. Op de hoek van de Werfstraat en de Mt. Lincolnweg komt een kleinschalig kantoor (De Mount). Aan de Werfkade, op de begane grond van Nautisch NDSM vind je straks (horeca)voorzieningen, gezellige terrassen, kun je flaneren over de boardwalk en geniet je van de nautische sfeer aan de jachthaven met zicht op het IJ. De huurwoningen komen op de markt zodra de bouw bijna gereed is. Of je nu op zoek bent naar een compact appartement voor jezelf of naar een ruim appartement voor het hele gezin: je vindt altijd een passende woning in Nautisch NDSM. Met een weids uitzicht over het IJ. Hier voelt wonen als vakantie.

  Gebouw

  In De Lincoln komen grotere en kleinere appartementen. In verkoopfase 2 kun je kiezen uit een appartement met één of twee slaapkamers. De woonoppervlakten variëren tussen 58 m² en 75 m². Het moderne en elegante woongebouw De Lincoln bestaat in totaal uit 72 appartementen, 32 daarvan liggen direct aan het water en zijn onlangs verkocht. De inschrijving voor de verkoop van de 24 appartementen die uitkijken over de Mt. Lincolnweg met zijzicht over het IJ en 16 appartementen met zicht op de groene binnentuin is onlangs gesloten.

  Binnentuin

  Donker Groen Design – bekend van het ontwerp van de binnentuin in Pontkade én de daktuin van BinnenDok, is tevens verantwoordelijk voor het tuinlandschap voor Nautisch NDSM. ‘Wij geloven in de kracht van groen. Een groene omgeving creëert ruimte, geeft energie en draagt bij aan een positief leven. Bomen en planten maken gelukkig en geven een glimlach op je gezicht. Voor Nautisch NDSM hebben we een integraal landschapsontwerp gemaakt, zodat bewoners en bezoekers zich thuis en prettig voelen op deze plek.’

  Faciliteiten

  De woningen in De Lincoln Fase 2 zijn voorzien van faciliteiten die jouw leven makkelijker maken. Er komt een parkeervoorziening voor fietsen en scooters. Ben je niet thuis of druk aan het werk? Dan is er een slimme pakketpakketservice die 24/7 bereikbaar is. Zo maken we leven in Nautisch NDSM nog fijner.

  De bouw van Nautisch NDSM is gestart. Waan je alvast op deze bijzondere plek aan het IJ. Deze 3D tool laat je de verschillende aanzichten van de woongebouwen Het Havenblok en De Lincoln zien en neemt je mee langs de hotspots van de Werfkade, Mt. Lincolnweg, Kraanspoor en de Werfstraat. Bekijk het uitzicht vanuit een van de appartementen van Nautisch NDSM op de jachthaven van Amsterdam Marina en het IJ.  Het wordt een plek voor pioniers, waterliefhebbers, ondernemers en actieve stedelingen. Start nu je virtuele tour met de NDSM Explorer en maak kennis met de nieuwe NDSM-werf en toekomstige ontwikkelingen.

  Nautisch NDSM in 3D

  ‘NOESTE ARBEID INSPIRATIE VOOR NAUTISCH ONTWERP’

  Het Amsterdamse bureau Dok architecten - zelf bewoner van het Kraanspoor op de werf - wordt dagelijks geïnspireerd door het uitzicht op het IJ, de jachthaven Amsterdam Marina en de historische gebouwen. Bij het ontwerpen van een nieuw stukje NSDM kwam deze inspiratie wel heel goed van pas. Nautisch NDSM werd voor het architectenteam een geweldige uitdaging.

   De ontwerpvraag was helder: 'Maak een stadsblok met verschillende formaten en hoogtes, en blijf zo dicht mogelijk bij de geest van de werf.' Die werf proeven en voelen doet het team onder leiding van architecten Liesbeth van der Pol en Patrick Cannon dagelijks. De noeste arbeid van de grote scheepsobjecten van de oude werf werd een inspiratiebron. Het resultaat is het stoere en krachtige woonblok Nautisch NDSM. Het plan met 268 woningen, een kantoor, commerciële voorzieningen, een binnentuin en een parkeergarage aan de voet van de marina wordt de eyecatcher van de NDSM-werf.

  Contact

  020 - 790 00 50
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Meer NDSM

  Culturele agenda
  NDSM.nl

  Historisch NDSM
  NDSM herleeft