Bewoners en ondernemers kunnen altijd bij Sanne terecht

Bij het ontwikkelen van grootschalige nieuwbouw in de stad heeft de gemeente Amsterdam omgevingsmanagers aangesteld, die zorgen voor de juiste afstemming tussen alle partijen om een leefbare stad te creëren. Vandaag stellen we je voor aan Sanne, degene die van alles altijd als eerste op de hoogte is.

Hé Sanne, je bent een nieuw gezicht voor mij kun je wat over jezelf vertellen?
Tuurlijk! Mijn naam is Sanne, ik woon in Haarlem en onlangs ben ik aan de slag gegaan bij gemeente Amsterdam als Omgevingsmanager Uitvoering voor dit bijzondere stukje stad. Hiervoor heb ik lang gewerkt bij de provincie Noord-Holland en bekommerde ik mij over beweegbare kunstwerken.

Beweegbare kunstwerken? Dat klinkt als iets wat wij moeten hebben op NDSM.
Grappig genoeg is dat een mooie omschrijving voor beweegbare bruggen en sluizen. Leuk dat mijn gebied aan het IJ ligt. De dynamiek van het water is geweldig.

Wat doet een omgevingsmanager?
In het kort houd ik mij bezig met de bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie in het aan mij aangewezen gebied, de NDSM-werf. In al z’n facetten. Ik weet wat er speelt bij de bouwprojecten, maar ook welke werkzaamheden in de openbare ruimte georganiseerd worden door de gemeente en of dat goed samengaat. Ik spreek dus heel veel partijen en stem vooral af. Maar luister ook naar de bewoners en ondernemers in het gebied.

Dus bewoners en ondernemers van NDSM hebben aan jou een goede!
Ja, het is handig om mijn mailadres te hebben. Voor vragen, opmerkingen en met ideeën, die te maken hebben met bovengenoemde onderwerpen, kunnen bewoners en ondernemers bij mij terecht. En als ik het antwoord niet voor handen heb, dan zorg ik dat de juiste persoon contact met hen opneemt.

Maar iedereen kan zichzelf ook goed inlezen op de website www.amsterdam.nl/ndsm. Daar staat altijd up to date informatie over (toekomstige) werkzaamheden op de werf.

Had je bepaalde verwachtingen bij het werken in Noord of op de NDSM-werf?
Het sluit heel erg aan bij mijn verwachtingen, het is een dynamisch gebied en je voelt een soort van nieuw-/frisheid. Het is Amsterdam, maar toch ook weer niet. Het is echt een kleine community binnen de grote stad.

Hoe ervaar je de buurt?
De mensen die er wonen zijn allemaal heel vriendelijk en hebben echt een band met de plek. En veel bezoekers komen hier juist heen om te lunchen of komen speciaal de street art en graffiti bewonderen. Maar ook het NDSM-team van de gemeente is heel betrokken, dat is mooi om te zien. Er worden vaak foto’s en filmpjes gedeeld.  Je ziet dat collega’s heel trots zijn op de NDSM.

Dan mijn laatste vraag, wat verwacht je van deze plek over 10 jaar?
Ik denk dat het heel dynamisch wordt. Amsterdam is al een wereldstad, maar om zulke super moderne nieuwbouw meer bij het centrum te gaan betrekken is zo waardevol. Ik denk écht dat je hier over tien jaar een community gevoel hebt. Dat bewoners graag uit hun woning komen om een koffietje buiten de deur te drinken in het park, in de binnentuinen of een van de gezellige horeca. Hier woont en werkt straks een gezonde mix aan mensen, niet allemaal creatief of allemaal strakke pakken. Een combi maakt het mooi.

Bekijk alle ontwikkelingen

Leven op de NDSM-werf is elke keer iets nieuws ontdekken! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.