Even voorstellen | Claudia

Achter ons ligt veel historie. Voor ons ligt de toekomst. Samen werken we aan een nieuwe stadswijk aan het IJ. Buurtbewoners, ondernemers en bezoekers zorgen voor dat speciale NDSM-gevoel. Soms heb je meerdere petten op. Vandaag stellen we je voor aan Claudia Moerland, communicatieadviseur voor de NDSM-werf.

He Claudia, jij draagt meerdere petten? Wat moeten we ons daarbij voorstellen?
Ik ben een van de eerste bewoners op NDSM én het communicatiebureau waar ik voor werk is door BMB ontwikkeling ingehuurd om de NDSM-werf (mijn eigen woonplek) te promoten als nieuwe woonwijk in Amsterdam. Want het is nog volop in ontwikkeling. Ik communiceer dus over mijn eigen wijk!

Waarom heeft de NDSM-werf dan nog promotie nodig? Het is toch al heel bekend?
Jazeker. De meesten kennen de NDSM als broedplaats en festivallocatie. Wat super is, maar daar horen hele andere gedachten bij dan bij een plek om te wonen, werken, bezoeken, feesten én creatief te zijn. Met ook nog eens allemaal toffe voorzieningen. Dus de NDSM-werf als een nieuwe stadswijk, die ook nog eens aan het IJ ligt, heeft een eigen verhaal. Deze klus ligt dicht bij mijn hart, want ik kan echt vanuit persoonlijke ervaring te werk gaan. Hoe kun je een plek beter kennen en begrijpen dan door er zelf te wonen?

Oke, jij zorgt dus voor een nieuw verhaal. Hoe zorg je ervoor dat mensen dat ook horen?
Een mooi voorbeeld is de ‘verhalenwandeling’ die we hebben gemaakt. Dit is een luisterroute langs 9 plekken op NDSM, die de rijke historie, de alledaagse bedrijvigheid, maar ook de toekomst van de NDSM-werf vertelt. Wij hopen natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen deze gaan bewandelen en net zo blij worden van deze plek.

Je woont nu 2,5 jaar op de NDSM-werf, waarom heb je voor deze plek gekozen? Wat trok je aan?
Klopt. Hiervoor woonde ik zo’n 5 jaar in Amsterdam-West en genoot ik heel erg van de stad en haar levendigheid. Zoals zovelen was ik op zoek naar iets nieuws, samen met mijn vriend, in Amsterdam. Betaalbaar, dicht bij het centrum én waar je echt je eigen thuis van kunt maken. Noord stond in eerste instantie niet bovenaan ons lijstje, maar het water, het pontje, het uitzicht, de NDSM-vibe én de architectuur hebben ons vrij snel over de streep getrokken. Het is tof om deel uit te maken van een nieuwe plek die ook veel historie heeft. Het rauwe randje en de historische gebouwen maken het ook bijzonder. In de afgelopen 2,5 jaar hebben wij al behoorlijk wat veranderingen meegemaakt, in positieve zin. Dat maakt dat het hier nooit saai is.

Wat weten mensen nog niet over de NDSM-werf?
Dat je hier gemakkelijk een dag, nee gewoon je leven kunt doorbrengen. Echt alles zit hier. Heb je zin in een ontbijt buiten de deur? Dan zit je goed bij de Bagels & Beans. Lunchen in de zon? Wat is er mooier dan bij Noorderlicht of op het strand bij Pllek aan een buitentafeltje te zitten? Vrienden over de vloer? Ga voor een biertje bij IJver. Je hoort het al, wat horeca betreft zit hier genoeg. Maar ook voor je dagelijks leven kun je hier al je zaakjes regelen. Er zit een dokter, fysio, tandarts, kapper, supermarkt, HEMA, bakker, sportschool. Er ontbreekt je niks op deze stadspostzegel. Tuurlijk klagen mijn vrienden ook wel eens dat ze ‘helemaal naar Noord’ moeten fietsen, maar eenmaal de pont over en de positieve reacties vloeien.

Wat mag er volgens jou niet ontbreken én maakt dit nieuwe stadsdistrict af?
Ik ben graag buiten, geniet van wonen dicht bij het IJ. En ik denk de mensen die hier (gaan) wonen ook. Daarom zou ik graag willen dat het groen en het water optimaal benut worden. Mooie bomen, fijne bankjes die op de juiste plekken staan. Als bewoner kan ik dit natuurlijk goed aanwijzen. Ik spreek ten slotte uit ervaring.

Leven op de NDSM-werf is elke keer iets nieuws ontdekken! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.