Noord
bAAk

OMGEVEN DOOR WATER

Waterliefhebbers opgelet! Direct aan het IJ in Amsterdam komt NoordBaak. Vier woongebouwen, met een mix van 207 koop- en huurappartementen, die het baken van NDSM vormen. Op deze unieke plek is het vier seizoenen genieten van bijzondere Hollandse luchten en het schouwspel dat op het water plaatsvindt: dansende meeuwen, een sportieve zeiler, borrelende vrienden in een sloep, een cruiseschip op reis naar de andere kant van de wereld. Woon je aan het IJ, dan is het leven nooit saai. Op de begane grond van NoordBaak komen verschillende voorzieningen voor bewoners en de buurt. De 71 koopappartementen liggen pal aan het IJ en zijn 100% verkocht. De bouw van NoordBaak is intussen gestart. De oplevering staat gepland in Q1 2026.

Huren via Lieven de Key  

De 136 huurwoningen komen op de markt zodra de bouw bijna gereed is. De verhuur wordt verzorgd door Lieven de Key. Nadere informatie volgt in de 2e helft van 2025.

 • BOUWPROGNOSE
  gestart in september 2023
 • OPLEVERING
  gepland Q1 2026
 • WONINGEN
  koop- en verhuurappartementen
 • VERKOOP
  100% verkocht 
 • VERHUUR
  Via Lieven de Key
 • COMMERCIËLE VOORZIENINGEN
  Te koop / te huur
 • FAQ
  Bekijk meest gestelde vragen 
 • DOWNLOADS
  Magazine NoordBaak

WONINGEN

Alle koopwoningen in NoordBaak zijn verkocht. De woongebouwen De Groote Kaap en De Kleine Kaap liggen direct aan het IJ en bieden luxe twee-, drie- en vierkamer appartementen met eigen buitenruimten. De woonoppervlakten variëren tussen de 47 m² en 89 m².  Vanuit je woning en je balkon heb je direct zicht op het IJ en de historische binnenstad.

BINNENTUIN

De bijzondere speelse binnentuin naar een ontwerp van van Donker Groen Design, krijgt twee niveaus met veel groen en zitplekken en komt op de 1 e verdieping van NoordBaak. Door de collectieve fietsenstalling ook op de 1e verdieping te realiseren wordt het dak hiervan ook ingericht als tuin. Dit zorgt voor leuke hoogteverschillen en een levendig karakter.

FACILITEITEN

NoordBaak bestaat niet alleen uit woningen, maar biedt op de begane grond ook verschillende voorzieningen voor bewoners en de buurt. De invulling moet nog worden bepaald.

MAGA
ZINE

BEKIJK HET
NOORDBAAK
MAGAZINE

LE
VEN

Op de NDSM-werf in Amsterdam is nu volop ruimte voor gaaf wonen, cultuursnuiven, werken, lekker eten, ondernemen of uitwaaien. Bootjes meren aan in de jachthavens, buurtbewoners genieten van de zon op de gezellige boardwalk en een straatkunstenaar werkt aan een muurschildering. Je waant je een beetje op vakantie.

WO
NEN

Twee van de vier woongebouwen bestaan uit koopappartementen. Alle koopappartementen zijn onlangs verkocht. De overige appartementen worden in de sociale en middeldure huursegment aangeboden. De verhuur wordt verzorgd door Lieven de Key en start naar verwachting in de 2e helft van 2025. NoordBaak ligt direct aan het IJ en bestaat uit 4 woongebouwen, een centrale binnentuin voor bewoners en commerciële voorzieningen op de begane grond.

NOORD
BAAK
IN 3D

LOCATIE

NoordBaak ligt aan het IJ in Amsterdam, tussen Nautisch NDSM en de NDSM-Pier, omringd door de Werfkade, de Mt. Lincolnweg en de Werfstraat. Het wordt een plek voor levensgenieters, waterliefhebbers, ondernemers en actieve stedelingen. De woongebouwen De Groote Kaap en De Kleine Kaap hebben een unieke ligging: het zijn de laatste woongebouwen, direct aan het IJ.

ONTDEK DE WERF MET DE 3D-MAQUETTE

Leven op de NDSM-werf is elke keer iets nieuws ontdekken! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.