Hellingpark op de NDSM-werf

Op de NDSM-werf kom je van alles tegen. Kunst, oude loodsen, stoere woontorens, restaurants en zelfs een microbrouwerij. Eigenlijk zijn alle voorzieningen aanwezig op de werf, behalve een groene buitenruimte. Maar daar komt verandering in! Ten zuiden van de NDSM-straat wordt een tijdelijk park aangelegd. Tussen bouwkavel B8 en Pontkade P9 komt het Hellingpark. Omwonenden, bezoekers en werkenden krijgen een groene buitenruimte om in te recreëren. Het park blijft ongeveer 5 jaar bestaan. Een deel van het terrein is namelijk bestemd voor de bouw.

Het park wordt gebouwd met hergebruikte materialen uit verschillende gedeelten van de stad. Welke materialen dit zijn, is nog niet bekend. Dit zal gedeeltelijk bestaan uit wat er toevallig op dat moment beschikbaar is. De Gemeente Amsterdam is daarom ook benieuwd naar suggesties voor herbruikbare materialen uit de buurt.

Voor het Hellingpark is al een schetsontwerp gemaakt. Nieuwsgierig? Bekijk het ontwerp hier en geef je mening tot 30 september. Liever persoonlijk het gesprek aangaan? Dat kan op 14 en 22 september tussen 15:00-17:00 op de NDSM-kade in de buurt van het toekomstige plan.

Leven op de NDSM-werf is elke keer iets nieuws ontdekken! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.