Julia werkt op de veelzijdigste ‘plek’ van de werf

De NDSM-werf krijgt steeds meer faam dankzij de veelzijdige horeca. Wie anders dan het horecapersoneel geven gezicht aan deze plek. Zij mogen in deze tijd wel extra in het zonnetje worden gezet. Vandaag stellen we je voor aan Julia, horecatijger bij Pllek.

Hé Julia, hoe ben jij op de NDSM-werf terechtgekomen?
Het is eigenlijk een ‘meant to be’ situatie. Via Facebook heb ik hier een woning “gevonden’’. Ik woon nu al enkele jaren op de NDSM-werf. Ik vond het hier meteen al heel erg leuk. Af en toe met het pontje over, heerlijk. Naast dat ik hier woon, heb ik hier ook mijn baan. Toevallig hoorde ik, terwijl ik aan het studeren was, een sollicitatiegesprek over een vacature bij Restaurant Pllek. En toen dacht ik, dat klinkt wel heel erg leuk! Dus heb ik gesolliciteerd en nu werk ik hier al 4 jaar. Het heeft zo moeten zijn.

Waarom is het zo leuk om te werken bij Pllek?
Het is een heel divers team en je mag je eigen kleren aan, dat is heel fijn. Hiervoor werkte ik in een restaurant waar alles heel chic was. Daar voelde ik me niet zo thuis. Ons restaurant heeft veel vegetarisch en veganistisch eten, en dat eet ik zelf ook graag. De sfeer in het team is heel goed en dat merken de gasten ook. Er heerst een gemoedelijke sfeer.

Wat bedoel je met een gemoedelijke sfeer?
Toen het nog kon, hadden we vaak clubavonden. We rolden dan een kleed uit en dan gingen mensen lekker dansen. In de zomer komt iedereen een drankje halen in hun zwembroek of bikini en neemt daarna een duik in het IJ. Zomers lijken we eigenlijk een soort strandtent. Die veelzijdigheid is echt leuk.

Heeft die gemoedelijke sfeer ook met de locatie te maken? Pllek zou wel anders zijn als het niet in Noord zou staan. De combinatie van de rauwigheid van de werf en dat ’s zomerse strandgevoel werkt heel goed en is best uniek. Je kan hier de rust opzoeken, maar je bent toch dichtbij de stad.

BEKIJK DE HEERLIJKE MENUKAART VAN PLLEK

Leven op de NDSM-werf is elke keer iets nieuws ontdekken! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.