Verhuurder van huurwoningen in NoordBaak bekend

De 136 woningen die voor betaalbare verhuur bestemd zijn in het nieuwbouwproject NoordBaak, zijn aangekocht door woonstichting Lieven de Key. Op vastgoedbeurs Provada tekenden zij een koopovereenkomst met ontwikkelaar G&S&. De woningen hebben uitzicht over het IJ, Amsterdam Marina en de werf en worden begin 2026 opgeleverd.

Toegankelijke woningen
Lieven de Key koopt daarmee 106 sociale huurwoningen – waarvan er vijf zijn bestemd zijn voor rolstoelgebruikers – en 30 middeldure huurwoningen. De toekomstige appartementen variëren in grootte van 45 tot 98 vierkante meter en hebben allemaal hun eigen buitenruimte. Ook hebben bewoners in de toekomst toegang tot een mooie gezamenlijke binnentuin. Met de aankoop van de huurwoningen wil Lieven de Key bijdragen aan de ambitie om Amsterdam toegankelijker te maken voor starters en woningzoekende met een kleinere beurs.

Een levendig stadsdistrict
NDSM heeft een rijke geschiedenis als voormalige scheepswerf en ontwikkelt zich snel tot levendige stadswijk. G&S& heeft een duidelijke visie voor het gebied en wil bouwen voor mensen die hier hun thuis willen creëren. Tot 2030 zullen ongeveer 5.000 huur- en koopwoningen worden gerealiseerd, samen met bedrijven, winkels en culturele voorzieningen.

De bouw van NoordBaak begint naar verwachting in september 2023 en de oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2026. Naar verwachting gaan de woningen van Lieven de Key enkele maanden voor oplevering in verhuur. Meer informatie over de inschrijving hiervoor volgt later.

Leven op de NDSM-werf is elke keer iets nieuws ontdekken! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.