Proce
dure

Pro
ce
dure

VERKOOP FASE 2 IS GESTART

De verkoop van de 40 appartementen in woongebouw De Lincoln in Nautisch NDSM is gestart. Alle verkoopplattegronden en informatie over de beschikbare koopappartementen vind je op deze pagina.

RESERVELIJST

Intussen is de inschrijving van de 40 koopappartementen gesloten en worden de woningen toegewezen. Vanaf maandag 18 april 2022 vinden de verkoopgesprekken plaats.

Heb je de inschrijfperiode gemist en wil je alsnog in aanmerking komen voor een appartement in Nautisch NDSM? Meld je dan aan voor de reservelijst door een mail te sturen naar info@levenopndsm.nl met jouw gewenste bouwnummer en contactgegevens.

JE EIGEN ACCOUNT AANMAKEN

Wil jij wonen in Nautisch NDSM, maak dan nu een persoonlijk account aan. Hiermee kun je het verkoopproces starten en afronden. Je ontvangt een mail ter bevestiging, zodat je zeker weet dat je account goed is aangemaakt. Je kunt je persoonlijke account zelf beheren en bijhouden.

Ben je als stel geïnteresseerd in een appartement in De Lincoln? Dan maak je samen één account aan op één e-mailadres.

toewijzing

Wordt een van de beschikbare appartementen aan jou toegewezen, dan word je gebeld door onze verkoopadviseur voor het maken van een afspraak. Je krijgt daarbij een reservering van enkele dagen op een bouwnummer. In een persoonlijk verkoopgesprek geven we je uitgebreide toelichting op het plan en over je appartement. Is het appartement helemaal naar je zin, dan wordt de reservering omgezet in een optie en het koopcontract opgemaakt. Voor het aanvragen van je hypotheek heb je circa 8 weken. Zijn ook alle financiën rond, dan word je z.s.m. eigenaar van een prachtig te realiseren Nautisch-appartement.

ZEKERHEDEN VAN WONINGBORG

De appartementen vallen onder de garantie van Woningborg. Het Woningborg-certificaat bied je als koper van een nieuw huis altijd twee vaste vormen van zekerheid. Ten eerste zekerheid voor de afbouw van je huis, als bijvoorbeeld de bouwer failliet zou gaan. Ten tweede krijg je een herstelwaarborg, waarbij de kwaliteit van je huis tot 6 jaar en 3 maanden na oplevering gegarandeerd is. Bij bepaalde ernstige gebreken zelfs tot 10 jaar en 3 maanden. Alle informatie vind je straks bij de kopercontractstukken.

VERKOOPKANTOOR NDSM

(alleen op afspraak)
NDSM Kade 5-7
3e verdieping – boven de IJ-kantine
(deurbel Amsterdam Waterfront)
1033 PG AMSTERDAM


De koopappartementen worden aangeboden door Nautisch NDSM B.V., een 100% dochteronderneming van VolkerWessels.

Privacy

Hoe wij met jouw gegevens omgaan lees je in onze privacyverklaring.

FAQ

Stadswerf

Wat wordt de sfeer van de NDSM-werf?

NDSM is een nieuwe gemengde creatieve stadswijk in Amsterdam-Noord waar gewoond, gewerkt, gestudeerd en gerecreëerd wordt. De sfeer van de wijk is een combinatie van historie (monumentale gebouwen van de voormalige scheepswerf NDSM), cultuur, horeca en stoere nieuwbouw. De ligging aan het IJ en jachthaven Amsterdam Marina zorgen voor een plezierige woonbeleving. Intussen zijn er circa 2.300 van de 5.000 woningen gebouwd en vind je er nieuwe wijk- en zorgvoorzieningen. Ook is er aandacht voor (groene) verblijfslocaties aan het water. Onder andere de NDSM-kade is een prettige plek voor ontmoeting. Ook stadsnatuur krijgt meer en meer de ruimte. Met de veerpont ben je in 15 minuten in het centrum van de stad.

Waar kan ik info vinden over de buurt en voorzieningen?

Op onze pagina ‘ontdek‘ is meer informatie te vinden over de voorzieningen op de werf. Naar verwachting komt er een basisschool op de werf. Het plan wordt op dit moment onderzocht.

Hoe is de NDSM-werf bereikbaar (openbaar vervoer – vliegtuig – auto – fiets)?

De pont vaart elk kwartier tussen NDSM, Amsterdam Centraal en Pontsteiger/Houthavens. Sinds de opening van de Noord/Zuid metrolijn ben je binnen 5 minuten op Amsterdam Centraal en in 15 minuten op de Zuidas en bij de RAI Amsterdam. Heb je een reis naar het buitenland gepland, dan ben je via de A10 zo op de luchthaven. Schiphol Airport ligt op minder dan 20 kilometer van de NDSM-werf en is ook met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Op dit moment zijn er diverse parkeerplaatsen aan de openbare weg en een parkeerterrein langs de Ms. van Riemsdijkweg / NDSM-straat waar je betaald kunt parkeren.

In de 2e helft van 2023 opent een nieuwe openbare parkeergarage op loopafstand van Nautisch NDSM en verdwijnt er meer straatparkeren. De parkeergarage wordt gerealiseerd aan de Ms. Oslofjordweg. Het parkeergebouw telt 525 openbare parkeerplaatsen en heeft de functie van een centrale parkeervoorziening voor de buurt.  

Wanneer is NDSM als geheel af?

Naar verwachting is de NDSM-werf in 2030 gerealiseerd.

Nautisch NDSM

Hoeveel woningen komen er totaal in Nautisch NDSM?

In Nautisch NDSM komen 268 appartementen (koop- en huurwoningen).

Wat voor soort woningen komen er in De Lincoln?

In Fase 2 komen 2- en 3-kamer koopappartementen met woonoppervlakten vanaf 58 tot 75 m2.

Wat voor soort woningen komen er in de andere vier woongebouwen?

In de overige gebouwen (Het Havenblok, De Kraantoren, Het Kraanblok en Het Werfblok) komen huurwoningen in het middeldure- en vrije sector huursegment. Vanaf 2024 worden deze woningen aangeboden door Altera Vastgoed.

Is het kantoor al verhuurd?

Het kantoor De Mount is nog niet verhuurd. Het gebouw is vanaf 2023 beschikbaar.

Welke functies komen er op de begane grond van Nautisch NDSM?

Op de begane grond van Nautisch NDSM staan (horeca)voorzieningen gepland. De commerciële ruimten worden te koop aangeboden. In 2024 worden de ruimten opgeleverd.

Hoe lang duurt de bouwtijd van Nautisch NDSM?

De bouw van Nautisch NDSM is gestart in juli 2021. Naar verwachting worden alle gebouwen, het kantoor, de parkeergarage en de commerciële voorzieningen medio 2024 opgeleverd.

Wordt de binnentuin toegankelijk voor alle bewoners?

De binnentuin is straks toegankelijk én een verblijfsplek voor alle bewoners.

Hoe druk wordt het op de boardwalk, komt hier ook (auto-, brom- en fiets)verkeer?

De boardwalk voor de deur van Nautisch NDSM wordt autoluw en alleen toegankelijk voor laden en lossen en nood- en hulpdiensten. De auto is te gast. De boardwalk is vrij toegankelijk voor wandelaars en fietsers.

Kan ik een bootje huren bij Amsterdam Marina?

Amsterdam Marina is gericht op de verhuur van ligplaatsen voor boten. Bij de Marina worden geen boten verhuurd.

Wie is de architect van Nautisch NDSM?

De architect van Nautisch NDSM is Dok architecten. Lees meer over de visie van de architecten op Nautisch NDSM op deze pagina

Welke bouwer bouwt Nautisch NDSM?

Nautisch NDSM wordt gebouwd door Kondor Wessels Amsterdam (een onderdeel van VolkerWessels).

Woongebouw De Lincoln

Voor welke doelgroep(en) zijn de appartementen in De Lincoln Fase 2 interessant?

Nieuwe bewoners van (Nautisch) NDSM zoeken naar een gezonde, frisse en moderne stedelijke woon- en werklocatie. In de directe omgeving kun je (water)sporten en verantwoord recreëren. Daarbij is ruimte gecreëerd om in te netwerken en te ontmoeten.

Hoe duurzaam is het project / welk energielabel hebben de woningen?

Nautisch NDSM kent een aantal duurzame ingrepen en is voorzien van een WKO-installatie die zorgt voor (vloer)verwarming en koeling. Op de daken komen meer dan 700 (!) zonnepanelen die energie leveren voor de woongebouwen, de commerciële voorzieningen, het kantoor en de parkeergarage. De binnentuin is heel groen en zorgt voor de nodige verkoeling op warme dagen. De binnentuin, de imposante trap ernaartoe en de sfeer van de boardwalk aan het water stimuleren ontmoeting, voor groot en klein. De Energie Prestatie Coëfficient (EPC) van Nautisch NDSM is 0,2.

Worden de appartementen opgeleverd met een keuken?

In de koopsom is een bedrag voor een luxe keuken van Voortman Keukens opgenomen.

Worden de appartementen opgeleverd met een badkamer en toilet?

De appartementen worden opgeleverd met een complete moderne badkamer met luxe sanitair.

Hoe is het parkeren geregeld voor in De Lincoln?

Onder de binnentuin, op de begane grond en op -1 is een beperkt aantal parkeerplaatsen (optioneel) te koop voor bewoners van Nautisch NDSM. De in- en uitrit van van deze parkeergarage ligt aan de Werfstraat. 

Wat zijn de woonoppervlakten?

De woonoppervlakten in De Lincoln (Fase 2) variëren van 58 – 75 m2.

Zijn alle appartementen voorzien van balkons en / of terrassen?

24 appartementen hebben een balkon aan de Mt. Lincolnweg en 16 appartementen aan de groene binnentuin. Enkele appartementen op de 1e verdieping hebben een extra terras aan de binnentuinzijde. 

Kan ik ook een ligplaats kopen of huren voor de deur?

Amsterdam Marina verhuurt ligplaatsen voor boten van 7 – 30 meter op basis van beschikbaarheid. Meer informatie is hier te vinden. 

Is er verkoopdocumentatie beschikbaar?

Alle verkoopinformatie over de 40 koopappartementen staat op de website en in het magazine Nautisch NDSM. Bij toewijzing van een appartement wordt een gesprek met de verkoopadviseur ingepland en ontvang je alle verkoopstukken van de woning.

Wat zijn de bijzonderheden van de 40 appartementen?

Alle appartementen woren duurzaam gebouwd en liggen op een fantastische plek nabij het IJ in Amsterdam, om de hoek van de Amsterdam Marina. De appartementen zijn luxe afgewerkt en worden opgeleverd inclusief een complete keuken en badkamer. 

Wanneer gaan de woningen in verkoop?

De verkoop van de 40 koopappartementen in De Lincoln is op maandag 4 april 2022 gestart en inmiddels gesloten. Ga naar de pagina Procedure voor meer info. 

Welke makelaar verkoopt de woningen?

Nautisch NDSM wordt verkocht door onze interne verkoopadviseurs

Hoe kom ik in aanmerking voor een appartement?

De inschrijving voor de 40 appartementen in intussen gesloten. wi je weten of je alsnog in aanmerking kunt komen voor een woning? Ga naar de pagina Procedure voor meer info.

Wanneer worden de appartementen in De Lincoln opgeleverd?

De prognose voor oplevering van de 40 appartementen is Q2 2024.

Wanneer start de bouw van het project direct naast Nautisch NDSM?

De nieuwe buur ten oosten van Nautisch NDSM is project NoordBaak. Dit plan bestaat uit circa 200 appartementen, een binnentuin, commerciële voorzieningen en een parkeervoorziening. De bouw start naar verwachting Q1 van 2023.

Financiële zaken

Wanneer gaan de woningen in verkoop?

De verkoop van de 40 koopappartementen in De Lincoln is op maandag 4 april 2022 gestart en inmiddels gesloten. Ga naar de pagina Procedure voor meer info.

Koop ik de woning met of zonder erfpacht?

De koopsom van de 40 appartementen in Nautisch NDSM is inclusief eeuwigdurende erfpacht. Dit houdt in dat je als erfpachter alle termijnen in één keer vooruit betaald (de erfpachtsom is in de koopsom inbegrepen). Uiteraard is afkoop van de erfpacht geen verplichting. Indien je niet wenst af te kopen wordt de afkoopsom in mindering gebracht op de koopsom v.o.n. en ben je een jaarlijks geïndexeerde canon verschuldigd aan de gemeente Amsterdam.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Voor het aanvragen van de hypotheek zijn circa 8 weken beschikbaar vanaf het moment van ondertekening van het koopcontract.

Kan ik mijn eigen notaris kiezen?

Het project heeft een vaste notaris. Voor Nautisch NDSM is dat Notariskantoor Hartman LMH N.V. te Amsterdam.

Wat is bouwrente?

Bouwrente is de rente die verschuldigd is aan de aannemer over de kosten van de bouw van je appartement. Bijvoorbeeld de aankoop van de grond van de gemeente en de bouwmaterialen. Bouwrente kent verschillende vormen die fiscaal op verschillende manieren behandeld worden. De verkoopadviseurs kunnen dit verder toelichten.

Kennen de appartementen in De Lincoln een zelfbewoningsplicht?

Voor Nautisch NDSM heeft de gemeente Amsterdam geen zelfbewoningsplicht vereist. Lees hier verder. 

Leven op de NDSM-werf is elke keer iets nieuws ontdekken! Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.