NDSM is al jaren favoriet bij Amsterdammers. Als plek om lekker te gaan eten, zwemmen, kunst kijken of muziek maken. Het is een plek om te ontdekken, op avontuur te gaan, en daarna weer met de pont naar huis. Maar hoe zou het zijn om die pont voortaan aan je voorbij te laten gaan?

De eerste stadspioniers hebben van NDSM al hun thuis gemaakt. Zij krijgen de komende jaren steeds meer nieuwe buren. Die komen leven op NDSM. Tussen industriële loodsen en kranen, bootjes en straatkunst. In stoere, uitgesproken gebouwen die zijn ingericht op heel fijn wonen. NDSM wordt dé wijk voor stedelingen die houden van een rafelrandje.

Na Pontkade zijn nu ook BinnenDok en Nautisch NDSM volop in ontwikkeling. In Pontkade zijn nog een paar penthouses beschikbaar. Naar verwachting start de verkoop van BinnenDok in december 2020.

Ben jij klaar voor de werf? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Sportstudio 79
Bagels & Beans

Volledig stadsdistrict

NDSM is een uniek stadsdistrict in Amsterdam. Je vindt hier alles om aangenaam te leven. Winkels, werkplekken, fijne horeca, creatieve maakplekken en ruimte om elkaar te ontmoeten. Op de werf komen twee prachtige jachthavens, onderwijsinstelling ROC TOP, een zorgcluster met een huisarts, tandarts en apotheek, een HEMA, Albert Heijn en diverse sportplekken. En NDSM wordt de komende jaren alleen maar mooier. Met een museum voor straatkunst, een schitterende boulevard met terrassen aan het IJ, nieuwe stadsnatuur en buurtparken. Ontdek zelf wat wonen op NDSM te bieden heeft.

ROC TOP
Gezondheidscentrum NDSM
‘Ik zocht ruimte om me heen.’

‘NDSM was al lang één van mijn favoriete plekken om in het weekend naartoe te gaan. Toen ik zag dat er woningen kwamen, heb ik me direct ingeschreven. Ik vind het echt heerlijk hier. Ik ben als student in een piepkleine studio in de Pijp komen wonen en ben daar vervolgens blijven hangen. Op een gegeven moment had ik echt zoveel behoefte aan ruime: in mijn huis, maar ook om me heen. Ik had er genoeg van elk geluid van de buren te kunnen horen en altijd drukte om me heen. Ik wilde bredere straten, water in de buurt, een beetje van me af kunnen kijken. Op NDSM voelt het altijd vrij en een tikje ruig.’

Audrey is 35 en woont met Mounir op NDSM

Noorderlingen

NDSM is onderdeel van stadsdeel Noord. Vanaf de werf ben je binnen een paar minuten in Buiksloterham, Overhoeks, de Van der Pekbuurt, Tuindorp Oostzaan en Nieuwendam. Ook het Twiske is dichtbij, waar je kan fietsen, wandelen en zwemmen. We willen dat NDSM een fijne plek wordt voor iedereen. Daarom gaan we voor oplevering van de nieuwbouw in gesprek met bewoners, buren en bezoekers over welke faciliteiten zij graag zouden willen zien op NDSM.

DE VAN DER PEKBUURT
FIETSEN, WANDELEN, ZWEMMEN, SKEELEREN, HARDLOPEN OF GEWOON UITWAAIEN IN HET TWISKE
DE ZELFVOORZIENENDE DRIJVENDE WOONWIJK ‘SCHOON SCHIP’ IN BUIKSLOTERHAM

Wil jij leven op NDSM? En als eerste weten wanneer de woningen in verkoop gaan?

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Jeroen de Willigen – stedenbouwkundig adviseur voor NDSM

"Bijzonder aan NDSM is dat het zo compleet is"

‘Ik mag het misschien niet zeggen, maar als Rotterdammer vind ik NDSM een Rotterdamse vibe hebben. Die industriële havenuitstraling is volstrekt uniek in Amsterdam. Wat ik mooi vind aan NDSM is dat de historie dominant zichtbaar is. We maken hier dan ook een nieuw stadsdistrict met respect voor de geschiedenis. Nieuwe gebouwen passen qua architectuur bij de rauwe, stoere sfeer van de werf en worden heel zorgvuldig ingepast in het gebied. De openbare ruimte is hierbij heel belangrijk. Die moet super goed zijn, zodat bewoners en bezoekers zich hier comfortabel voelen en optimaal profiteren van de fantastische ligging aan het IJ. Bijzonder aan NDSM is ook dat het zo compleet is: er wordt hier gewoond, gewerkt, kunst gemaakt, gestudeerd en genoten van muziek & dance, sport, vrije tijd, cafés en restaurants. Dat is uniek op een plek zo dicht bij een binnenstad. NDSM is een compleet stadsdistrict. Als je hier woont, krijg je er heel veel stadsplezier bij.’ 

Contact

020 - 790 00 50
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons
Nieuwsbrief
Meer NDSM

Culturele agenda
NDSM.nl

Historisch NDSM
NDSM herleeft